Managefy version 1.4.3

Padeludstyr

Bolden

Padel spilles med en padelbold. Bolden ligner en tennisbold, men bolden er marginalt mindre og trykket lavere.
Kravene til en padelbold er:

  • 6,35 – 6,77 cm i diameter.
  • 56 – 59,4 gram
  • 0,7 – 0,75 bar
  • Den skal hoppe mellem 135 og 145 cm når den rammer et hårdt underlag fra 254 cm højde

Sko

Underlaget på en padelbane er kunstgræs fyldt op med fint sand. En god padelsko skal give spilleren godt greb i banen, men med mulighed for at glide en smule når der stoppes hurtigt op. Der findes padelsko der er specifikt lavet til det underlag, som bør give spilleren det rigtige kompromis mellem greb, glid og holdbarhed.
Sko til indendørs halbrug (trægulv) eller andre forholdsvis “glatte” sko bør ikke anvendes da de ikke har det greb i underlaget som kræves, hvilket i yderste konsekvens kan give skader pga. udskridning mm. En grusbane tennissko kan benyttes, men er ikke optimal.

Battet

Battet kaldes et bat fordi der ikke benyttes strenge som f.eks. i en tennis- eller badmintonketcher. 
Uanset om du spiller padel på højt niveau eller er nybegynder, er det vigtigt, at du vælger det rigtige bat.
Det er derfor en god og naturlig del af processen at du udover at finde et bat der passer til dit niveau og spillestil, også prøver battet før du køber det. De fleste forhandlere har heldigvis prøvebat, alternativt kan du prøve nogle af dine kammeraters bat.
Et padelbat må maks. være 38 mm tykt, 45,5 cm langt og 26 cm bredt. Der er ingen minimumskrav. Det typiske bat i handlen går lige til grænsen af disse mål.

Der er grundlæggende tre typer padelbat til voksne:

Det runde bat vil give dig en lav balance, større kontrol, og en fornemmelse af lav vægt grundet det lave tyngdepunkt. Sweetspot er stort og ligger i midten af battet.
Denne form henvender sig primært til spillere der har brug for kontrol frem for fart.
Dette bat vælges typisk af nybegyndere og motionister, men den gode spiller som har fart nok og hvis spillestil primært ligger på kontrol kan også benytte dette bat.

Dråbeformen er den mest udbredte bat. Battet en en hybrid mellem det runde og diamantformede. Balancen er placeret i midten og er et klassisk kompromis mellem kontrol og fart. Sweetspot er over midten og lidt mindre end på det runde bat.
Dette bat vælges af de fleste øvede spillede.

Diamantformen vil give dig en højere balance hvilket vil giver dig mere fart, men mindre kontrol. Sweetspot sidder højt og er mindre end på de to andre former. Battet vil føles tungere at spille med pga. det høje tyngdepunkt.
Dette bat vælges typisk af dygtige spillere som ønsker høj fart på bekostning af kontrol.

Juniorbat findes i både rund, dråbe og diamant form, med samme karakteristika som for voksne. Forskellen ligger primært i tykkelsen på battet, som i sidste ende betyder lavere vægt.
Juniorbat laves til alle aldersgrupper. I de helt små aldersgrupper på 5-8 år er battet kun 28 mm tykt, vejer ca. 280 gr. og en anelse mindre end et normalt bat. Det typiske bat til 8 – 12 års alderen er 33-36 mm tykt.

Alle interesserede er velkomne til at bruge informationen på siden. Bruger I dele af informationen på denne side skal I lave en kildehenvisning som tak for informationen.
Siden opdateres af og til med ny information og vi anbefaler derfor at I linker til vores side fremfor at kopiere indholdet.

Andre sider I denne kategori

Tag kontakt

Christian Nybroe

Kasserer og IT

Aktuelle nyheder

Som vi tidligere har annonceret, er Apollo Sports kommet med som eksklusiv sponsor i Dansk Padel Forbund. Vi har . . .