Managefy version 1.4.3

Støttemuligheder

Det er valgfrit om foreningen skal være godkendt af kommunen. Der er dog nogle støttemuligheder hvis foreningen er godkendt af kommunen, så det er ofte en god ide at søge om godkendelse

Hvad kan man få støtte til

 1. Har klubben hjemme i en privatejet bygning, skal der indgås en aftale med baneejeren om banelejen. Prisen pr. time (dag, eftermiddag, aften, weekender).
  Denne baneleje kan man henvende sig til hjemkommunen om vedr. støtte. Hvad/hvor meget den enkelte kommune kan/vil gi’ i støtte vil uden tvivl være særdeles individuelt. Som udgangspunkt er kommuner dog meget lydhøre (læs: 100%-dækning) overfor ungdomsaktiviteter.
 2. I henhold til folkeoplysningsloven så skal kommunen – hvis der spilles i kommunale bygninger – stille faciliteterne gratis til rådighed.
 3. De fleste kommuner giver også tilskud til skoleelever som spiller og træner.
 4. De fleste kommuner giver støtte til ungdomsmedlemmer. En god måde at få de unge ind i klubben er at tilbyde familiemedlemskaber til en lille merpris sammenlignet med personlige medlemskaber. Det er yderst sjældent hele familien bruger medlemskabet, men en fantastisk måde at introducere sporten for hele familien på.

Godkendelse af kommunen

 1. Vedtægter og referatet fra den stiftende generalforsamling fremsendes til hjemkommunens ”fritidsforvaltning”. Den kommunale organisation er forskellig fra kommune til kommune, men i næsten alle tilfælde har kommunen en ”fritidschef”. Han/hun vil være den bedste indgangs­vinkel.
 2. Der er lovmæssigt ikke krav om noget minimum antal medlemmer, men i de fleste kommuner kræver man 8-10 medlemmer.
 3. I henvendelsen til Fritidschefen beder man ham tilsikre, at foreningens ønske fremsendes til Folkeoplysningsudvalget til godkendelse som folkeoplysende forening. Folkeoplysningsudvalget er sammensat af både politikere og lokale ”idrætspolitikere”. Hvis papirerne er i orden vil godkendelse være en formalitet.
 4. Sagen vil blive behandlet på førstkommende møde i Folkeoplysningsudvalget.
 5. Snarest efter udvalgsmødet modtages godkendelsen.

Andre sider I denne kategori

Tag kontakt

Alex Laugesen

Aktuelle nyheder

32 herre- og 16 kvindepar kæmpede fra fredag til søndag om de danske mesterskaber i padel i PadelPadel CPH . . .