Hammel Tennisklub

Et par unge spillere på padelbanen

Dansk Padel Forbund været forbi Hammel, hvor en af landets ældste tennisklubber ligger. Hammel Tennisklub har også valgt at satse på padel og de fik deres første padelbane i marts 2022. Her i foråret 2023 arbejdes der på bane nr. 2 og det fik vi en lille snak om. Her er deres historie.

Hammel Tennisklub blev stiftet i 1903. De har to tennisgrusbaner fra 1952 og yderligere to fra 1972, hvor der også blev etableret en minitennisbane, samt et nyere klubhus fra år 2000. Hvor denne minitennisbane var, er den nye padelbane nu etableret.

I halvfjerdserne og firserne, var der stor vækst i tennisaktiviteterne og medlemstallet var helt oppe på 350. De sidste 20 år har medlemstallet ligget på ca. 150 medlemmer, plus – minus 10 til 20 stykker. I 2021 var medlemstallet 141, -ca. 50 juniorer og 90 voksne. Medlemstallet i 2022 rundede 219.

Da tennisbanerne er traditionelle grus på slagger, er de kun spilbare fra ultimo april til medio oktober, hvilket er en stor udfordring, da vintertilbud dermed er meget begrænset. Derfor kom idéen med at udvide muligheden for vinteraktivitet, samt komme med på padelbølgen.

Klubhus og tennisbaner er ejet af kommunen, men padel ville man fra kommunal side ikke røre ved og derfor finansierede tennisklubben selv banen, samt driften af denne. Det var et stort arbejde, men flidet betalte sig og klubben kunne indvie deres nye padelbane 30. marts 2022 på tennissportens dag.

Herefter er der blevet gjort mange tiltag for at øge interessen for padel, samt få nuværende tennismedlemmer og nye medlemmer til at spille padel.

  • Der tilbydes intro til padel, samt planlagte træninger.
  • Padel med ”unge ældre”, hvor seniorer bliver introduceret til padel
  • Byens skole må benytte tennis- og padelbanen ifm. idrætsuge.
  • Der kombineres tennis og padel til forskellige arrangementer
  • Facebookgruppe for padelspillere til at finde nogle at spille med

Medlemskabet er til både tennis og padel, så det ene måske smitter af på det andet. Og der er virkelige gunstige priser:

  • Seniorspillere 650,-
  • Juniorspillere 400,-
  • Familiekontingent 1600,-
  • Padelgæst, 1,5 time 40,-

Klubben håber meget på at kunne stille hold i Lunar Ligaen og andre turneringer, så de kan komme ud og møde andre ligesindede, samt sammenligne niveauet.

Giv dem et like på FB her

Andre sider I denne kategori

Aktuelle nyheder

Kære klubber, centre, spillere og andre interesserede Dansk Padel Forbund vil gerne præsentere jer for STATE Outdoor Padel og . . .